מאמרים
מערכת המבטיחה שפריטים מיוצרים על פי תקני איכות מוגדרים
מערכת Good Manufacturing Practices (GMP) מבטיחה שפריטים מיוצרים, כגון מזון, קוסמטיקה ותרופות, מיוצרים ומנוהלים באופן רציף על פי תקני איכות מוגדרים על ידי שימוש בסדרה של תהליכים, נהלים ותיעוד. בסופו...
קרא עוד >>
מומחים בתחום איכות המזון – כך ניתן להתייעץ
עם ההתפתחות הטכנולוגית והשינויים שעברה סביבת העבודה בשנים האחרונות, חברות ייצור המזון פונות יותר ויותר למומחים של צד שלישי או לארגוני ייעוץ בנושאי בטיחות מזון. עכשיו אתם לא חייבים להעסיק...
קרא עוד >>
ניהול בטיחות המוצרים ואת רווחת הצרכנים – כיצד תעשו זאת?
לא משנה מה גודל החברה או המפעל, או המוצר שלהם, לכל יצרני המזון יש אחריות לנהל את בטיחות המוצרים שלהם ואת רווחת הצרכנים שלהם. זו הסיבה ש-ISO 22000 קיים. ההשלכות...
קרא עוד >>
מערכות בטיחות מזון וניהול איכות
בטיחות מזון מושגת כאשר המזון לא רק זמין, נגיש ומזין, אלא גם בטוח. לכל הצרכנים יש את הזכות לצפות שהמזון הזמין בשווקים המקומיים יהיה בטוח, איכותי ויעבור בקרת איכות מזון....
קרא עוד >>
סיוע וייעוץ לעסקים בגוון נושאים הקשורים בתהליך הייצור של המזון
יועץ מזון מתמקד ומתמחה בגוון נושאים הקשורים בתהליך הייצור של המזון, כמו הפן הלוגיסטי או בתור מעצב טעמים. עם מדובר במסעדה פרטית, היועץ יכול לייצג את התהליך ממספר היבטים של...
קרא עוד >>
לשמירה על מזון בטוח ואיכותי – הכיצד?
מוצרי מזון הם מוצרים בצורה טבעית או מעובדת, הנצרכים על ידי בני אדם, מי שתייה בבקבוקים, מוצרים אלכוהוליים, משקאות קלים, ממתקים וחטיפים, וכן חומרי גלם למזון ותוספי מזון. איכות מזון...
קרא עוד >>
מערכת של שיטות לעבודה עם מזון בכדי לשמור על איכותו
האוכל שאנו אוכלים מספק לנו את האנרגיה והכוח הדרושים לנו כדי לנהל את חיי היומיום שלנו. לאוכל יש גם חלק חשוב בתרבות החברה, והוא עוזר ללכד בין אנשים שונים. לכל...
קרא עוד >>
מה היתרונות בעבודה עם יועץ מומחה מתחום המזון?
כל עסק שבא במגע עם מזון נדרש לקבל על עצמו אחריות לבריאות הציבור. משרד הבריאות מפקח על כלל עסקי ומזון ומתנה קבלת רישיון בעבודה קפדנית ומדויקת בהתאם לתקן. העסקת יועץ...
קרא עוד >>
מה תפקידיו של יועץ בתחום בטיחות המזון?
על כל המזון שאנו צורכים בבית ומחוץ לבית להיות בראש ובראשונה נקי כאשר בבית האחריות על ניקיון המזון חלה עלינו ומחוץ לבית על בעל העסק. החוק בישראל קובע חובה לכלל...
קרא עוד >>
איך נבטיח אספקה של מזון איכותי?
מערכות אבטחת איכות מזון נועדו להבטיח אספקה של מזון איכותי ללא כל חשש בריאותי. כל עסק שעוסק במזון מחויב בשרשרת ייצור מזון בטיחותית ונטולת סיכונים. תקנים לאיכות מזון (תקני ISO)...
קרא עוד >>
מהן תקנות הרישוי של עסקים בתחום המזון?
הליך רישוי עסקים בתחום המזון נקבע על פי תחום העיסוק וסוג העסק, לא כל עסק שעוסק במזון זקוק לאותם אישורים או נהלי בטיחות במזון. תקנות רישוי עסקים מזון נועדו לקבוע...
קרא עוד >>
מהו התקן שקובע תנאי ייצור נאותים למוצרי מזון?
התקן שקובע תנאי ייצור נאותים למוצרי מזון הוא תקן gmp. התקן מגדיר תהליכי בקרה נחוצים על מנת למנוע סיכונים ולהבטיח קבלת מוצר איכותי ובטיחותי לשימוש. כאן בישראל עסקים בתחום המזון...
קרא עוד >>
תקן HACCP – מקיף וכולל
תקן HACCP קובע דרכי פעולה לניהול איכות בכל היבטי הייצור של מוצרי מזון. המטרה היא למנוע סיכונים, להתמקד במניעתם ולהניע פעילויות נכונות על מנת להבטיח לצרכנים מוצרים בטוחים לשימוש. הדגש...
קרא עוד >>
תקן GMP – ייעוץ ממומחים
תקן GMP הינו תקן חשוב וחיוני הנדרש בתהליך ייצור מזון. הוא מגדיר תנאי ייצור נאותים כפי שנקבעו על ידי משרד הבריאות. המטרה הינה, כמובן, להבטיח איכות מוצר גבוהה ומוצרי מזון...
קרא עוד >>
ISO 22000 – תקן הכרחי
ISO 22000 הינו תקן לבטיחות מזון שנועד להתוות לארגונים בתעשייה הנ"ל דרכי פעולה לניהול האיכות והבטיחות לכל אורך שרשרת הייצור והאספקה. הדרישה הינה רגולטורית בסיסית בכל העולם כולל בישראל לצורך...
קרא עוד >>
אבטחת איכות מזון – על פי תקנים קיימים
אבטחת איכות מזון הינה צורך חיוני המגיע מהוראות החוק אבל גם צורך עסקי של היצרנים עצמם. האחריות לקביעת תקנים, אישורם ופיקוח עליהם היא של משרד הבריאות. האחריות לקיימם מוטלת על...
קרא עוד >>
בקרת איכות מזון – הטמעת אמצעים מודרניים
בקרת איכות מזון נדרשת כחלק בלתי נפרד מתהליכי הייצור. הבקרה נדרשת על פי תקנים קיימים הנקבעים על ידי משרד הבריאות. היא חשובה לטובת בטיחות הצרכנים. היתרון למפעל המייצר ברור בגלל...
קרא עוד >>
יועץ בטיחות מזון – מקצועי ומנוסה
יועץ בטיחות מזון יכול לסייע רבות לכל מפעל יצרני בתחום. הייעוץ מקיף מאוד וכולל סיוע בהשגת תקני בטיחות נדרשים, יישום תהליכים במערכת וביצוע פעולות נוספות חשובות. היתרון שלו מגיע מכך...
קרא עוד >>
יועץ מזון – מיומן ומנוסה
יועץ מזון מציע שירותיו למפעלי מזון לטובת פיקוח על כל נושא בטיחות המזון המיוצר. הוא מסייע בהשגת תקני בטיחות מתאימים עבורם ואף מפקח על יישומם בפועל. הוא פועל במיקור חוץ...
קרא עוד >>
בטיחות מזון – חשיבות ראשונה במעלה
בטיחות מזון חשובה מאוד לצרכנים וליצרנים גם יחד - כל אחד מסיבותיו הוא. הפיקוח על כל הנושא נעשית על ידי משרד הבריאות הקובע תקנים, בודק אותם ומספק הסמכות נדרשות. מפעל...
קרא עוד >>
תקנות רישוי עסקים מזון
תקנות רישוי עסקים מזון - ליווי מקצועי
עולם המזון הוא אחד העולמות המורכבים הקיימים בתחום התעשייה. עולם זה דורש תקנות רישוי עסקים מזון מחמירות, אשר מקשות על כל יצרן בתחום ואף...
קרא עוד >>