מ.ר שירותי ייעוץ איכות ובטיחות מזון

    מערכות בטיחות מזון וניהול איכות

    בטיחות מזון מושגת כאשר המזון לא רק זמין, נגיש ומזין, אלא גם בטוח. לכל הצרכנים יש את הזכות לצפות שהמזון הזמין בשווקים המקומיים יהיה בטוח, איכותי ויעבור בקרת איכות מזון. עם זאת, מזון יכול להיות מזוהם בכל שלב בשרשרת המזון. כדי לשמור על בטיחות המזון בכל שלבי שרשרת המזון מהייצור ועד הצריכה, חיוני להקפיד על יישום שיטות עבודה טובות. מסיבה זו, שליטה על פתוגנים הנישאים במזון, מזהמים כימיים ושאריות של מזהמים נוספי, באמצעות ניהול נכון של המשק, גידול בעלי חיים בריאים ועיבוד בעלי חיים ועופות באופן נטול פתוגנים. לשיפור בריאות בעלי החיים, לרבות באמצעות מניעת מחלות זיהומיות, אספקת מזון בטוח לבעלי חיים ובקרה על עמידות בפני מזהמים אחרים, יש חשיבות עליונה להבטחת בטיחות המזון מהחי.

    הגנה על בריאות בעלי חיים למען בטיחות המזון

    בקרת איכות מזון שואפת לשפר את האפקטיביות של מערכות בטיחות מזון וניהול איכות מבוסס סיכונים, המפחית את שכיחות מחלות הנישאות במזון ותומך בסחר הוגן ושקוף, ובכך תורם לפיתוח כלכלי, לשיפור פרנסה ולשיפור רמת הביטחון התזונתי. נוהלי בריאות בעת עבודה עם בעלי חיים חשובים מנקודת מבט של בטיחות מזון, וכוללים:

    ביצוע בדיקות בריאות לבעלי חיים ויישום אסטרטגיות מעקב במהלך הרכש והעיבוד של חומרי גלם לבעלי חיים כדי להבטיח היגיינת מזון;

    שליטה במיקרואורגניזמים שיכולים להינשא על ידי בעלי חיים בריאים אך גורמים למחלות בבני אדם אם צורכים מזון מזוהם;

    הגנה על בעלי חיים מפני השפעות של כימיקלים מסוכנים הנמצאים בסביבה, שאם נבלעים על ידי בעלי חיים, הופכים בשר ומוצרי חלב ללא בטוחים, למשל, על ידי מניעת מרעה של בעלי חיים בשדות מזוהמים;

    שמירה על סביבה נקיה כחלק מהגנת הסביבה, למשל על ידי מניעת זיהום סלמונלה מהזרמת פסולת חקלאית למים המשמשים להשקיית ירקות.

    מי עוזר לכם לבצע בקרת איכות מזון באופן מקצועי?

    חברת מ.ר איכות ובטיחות מזון מחויבת לזהות איומים פוטנציאליים לבטיחות המזון ממקור בעלי חיים ולעבוד עם רשויות ממשלתיות, שירותים וטרינרים, תעשייה מקומית ובעלי עניין אחרים כדי למנוע ולשלוט בהם באמצעות:

    • ייעוץ מקצועי לגבי מדיניות, חקיקה ותקנות בנושא בטיחות מזון;
    • הדרכה מקצועי בנושא הקובע סטנדרטים, הנחיות וקודי נוהג בינלאומיים בתחום בטיחות המזון;
    • הגברת רמת המוכנות של חברות ומפעלים למצבי חירום בתחום בטיחות המזון על מנת לבנות רשתות מזון חקלאיות עמידות בפני השפעות חיצוניות;
    • שיפור מערכות ניהול בטיחות המזון על פני שרשראות ערך המזון מייצור לצריכה, לרבות שיטות עבודה אינדיבידואליות, כדי למנוע מחלות הנישאות במזון ושיבוש סחורה;

    זקוקים לעזרתם שם מומחים בתחום בקרת איכות מזון? צרו קשר עם מ.ר איכות ובטיחות מזון.

    מ.ר שירותי ייעוץ איכות ובטיחות מזון

    השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

      קידום ומיתוג קידום ומיתוג
      דילוג לתוכן