ISO 22000 – תקן הכרחי
ISO 22000 הינו תקן לבטיחות מזון שנועד להתוות לארגונים בתעשייה הנ"ל דרכי פעולה לניהול האיכות והבטיחות לכל אורך שרשרת הייצור והאספקה. הדרישה הינה רגולטורית בסיסית בכל העולם כולל בישראל לצורך קבלת אישורי ייצור ושיווק. החשיבות הינה במתן מענה לרשויות החוק אבל מגלמת בתוכה, כמובן, גם יתרונות עסקיים. השגת התקן כרוכה בתהליך מורכב שעל היצרן לעשות. חברת "מ.ר שירותי ייעוץ איכות ובטיחות מזון" עוסקת בתחום וניתן לקבל ממנה מידע רלוונטי.
ISO 22000
ISO 22000 מחייב השקעה רבה של מנהלי המפעל ומנהלי הייצור שלהם. השגת ההסמכה תתרום רבות למוניטין העסקי שלו. סימון מוצר המזון יוכיח כי מדובר על יצרן המשקיע רבות באיכות מוצריו כולל בצריכתם הבטוחה. כך הוא ישמור על לקוחותיו הקיימים, ימנע מהם לעבור למתחרים ואף ירכוש חדשים. מוצריו ייחשפו גם בשווקים בינלאומיים וכך יתרחב אף יותר מעגל לקוחותיו. ההסמכה מורכבת ומחייבת תחילה תהליך פנים – ארגוני מובנה. מנהלי העסק חייבים למפות את כל פעילות הארגון על כל היבטיו. הוא כולל את רוב המחלקות בארגון החייבות להתייעל ולשנות את תרבות הפעילות בהם כדי להתאימה לדרישות התקן. תיעשה תוכנית עבודה מבוקרת להטמעת נהלי עבודה נדרשים. כך לכל שרשרת הייצור והאספקה. הבדיקה לכל השינויים נעשית על ידי גורם חיצוני.
תהליך מורכב
הטמעת התקן במערכת הארגון הינה מורכבת ומחייבת מאמץ רב. בנוסף לכך, יש לשמור עליה וכמו כן לשפרה כל העת. היתרונות הרבים מגיעים כבר במיידית וגם בהמשך כי כל שיפור יחסוך, בסופו של דבר, גם עלויות בגלל התייעלות מקסימאלית. כך, שהרווח למפעל הינו כפול ומכופל ומנהלי המפעל נהנים מכל העולמות.
שירות וליווי מקצועי
חברת "מ.ר שירותי ייעוץ איכות ובטיחות מזון" הינה בעלת מוניטין ומומלץ לקבל ממנה שירות מקצועי. ברשותה תשתית הכוללת תוכנות מחשב מתאימות וצוות מומחים היכול לדחוף את תהליך היישום במהירות. השירות מקיף וכולל ייעוץ, הכנת תכנית, הטמעתה, הדרכה וליווי כללי עד להשגת ההסמכה. מנהליה הינם בעלי ידע רב וניסיון עשיר המגיעים ממתן שירותים אלו, ואחרים משיקים, ללקוחות רבים לאורך השנים.