מערכת המבטיחה שפריטים מיוצרים על פי תקני איכות מוגדרים
מערכת Good Manufacturing Practices (GMP) מבטיחה שפריטים מיוצרים, כגון מזון, קוסמטיקה ותרופות, מיוצרים ומנוהלים באופן רציף על פי תקני איכות מוגדרים על ידי שימוש בסדרה של תהליכים, נהלים ותיעוד. בסופו של דבר gmp תקן מגן הן על עסקים והן על לקוחות מפני בעיות הקשורות לבטיחות מזון. זיהום צולב, זיוף ותיוג שגוי הם רק כמה דוגמאות לסכנות הקטסטרופליות שעלולות להימנע באמצעות GMP.
במה gmp תקן מטפל?
ההנחיות והרגולציה של gmp תקן שואפות לטפל במספר איומים פוטנציאליים על בטיחות ואיכות המוצר, כולל:
- היגיינה ותברואה
- תשתיות ובנייה
- ציוד
- משאבים ראשוניים
- כוח אדם
- אימות ואישור
- תלונות
- ביקורות ובדיקות לאיכות
gmp תקן מורכב מחמישה מרכיבים עיקריים
רגולציה של gmp תקן במקום העבודה היא חיונית לייצור כדי לשמור על איכות ובטיחות המוצר עקבית. המרכיבים הבאים של נוהלי ייצור טובים (GMP) מבטיחים שדרישות קפדניות מתקיימות בכל שלב של הייצור:
- כל העובדים חייבים לעקוב אחר נהלי וכללי ייצור באדיקות. כל הצוות, ללא קשר לרמתו או לתפקידו, נדרש להשלים הכשרה עדכנית של GMP. הערכת עבודתם יכולה להגביר את היכולות, המיומנות והפרודוקטיביות שלהם.
- לפני הגעה ללקוחות, כל הסחורה חייבת להיות כפופה לבדיקות, השוואה ובקרת איכות קפדניות ומתמשכות. בכל שלב של הייצור, היצרנים צריכים לבדוק שהדרישות למשאבים בסיסיים כגון מוצרי גלם ורכיבים אחרים ברורות.
- חשוב לערוך הערכות שוטפות כדי לוודא שכל העובדים עוקבים אחר הנהלים שנקבעו ומשיגים את רמות הביצועים הנדרשות המצופה מהחברה.
- פרוטוקול הפעלה סטנדרטי כיצד לבצע משימה מסוימת או קבוצת משימות על מנת לספק בצורה מהימנה את התוצאות הרצויות. צריך לאיית את זה בצורה ברורה לכל חברי הצוות, וכולם צריכים לדבוק בזה.
- ניתן למנוע זיהום צולב, תאונות ואפילו מקרי מוות אם המקום נשמר נקי כל הזמן. תקלה בציוד עשויה להימנע אם הוא נשמר או מונח כראוי כדי להבטיח שהוא מתאים לשימוש המיועד שלו ומפיק באופן עקבי את התוצאות הרצויות.
מאחר ולתקן GMP חשיבות כה רבה, אין לוותר או להמעיט בחשיבות של הזמן יועצים מומחים בתחום לביצוע הערכה, העברת הדרכה וקבלת אישור העמידה בתקן. לפרטים נוספים צרו קשר עם מ.ר איכות ובטיחות מזון.