מ.ר שירותי ייעוץ איכות ובטיחות מזון

    FSSC – תקן לניהול מערכת בטיחות מזון

    לעמידה בדרישות FSSC נדרשת מערכת בטיחות מזון הכוללת בין היתר :

    • מחקרי HACCP
    • עמידה בדרישות תקן ISO 22000
    • עמידה בדרישות תקן מסדרת תקני ISO/TS 22002 (חלק התקן הרלוונטי לתחום עיסוק הארגון)
    • עמידה בדרישות נוספות של ארגון FSSC22000

    fssc 22000 תקן

    יישום של מערכת לניהול בטיחות מזון תאפשר לארגון
    התקן מחייב עמידה בדרישות תקן ISO 22000 לניהול מערכת בטיחות מזון. בתוספת דרישות ISO/TS 22002-1 (יצרני מזון ) או ISO/TS 22002-4 (יצרני אריזות) ודרישות FSSC. התקן מרחיב את סעיף 7.2, דרישות קדם (PRP) של ISO 22000. בנוסף מרחיב בנושא הונאה במזון, ניהול אלרגנים, הגנת מזון, ניטור פתוגנים ותווי.
    התקן הינו תקן מוכר ע"י GFSI

    דרישות התקן
    מחקרי HACCP עדכניים, עמידה בכל דרישות החוקים והתקנות הישימות הקשורות לבטיחות מזון במסגרת מערכת ניהול בטיחות המזון בארגון. עמידה בדרישות PRP.
    התקן מחייב ביצוע מבדק פתע אחד למחזור התעדה.

    התקן מיועד ליצרני מזון ואריזות למזון.

    הדרך להתעדה

    התעדה נעשית לאחר יישום של תהליך פנים ארגוני, בו מוטמעת בהצלחה, בהתאם לדרישות התקן, מערכת ניהול אבטחת מידע בארגון.

    כדאי לראות בתהליך הזדמנות לשיפור באמצעות צוות של הארגון שיזכה למחויבות ומעורבות ההנהלה.

     

    fssc 22000 תקן

    רובנו שמענו לא מעט כל תקני מכון התקנים המפורסם ששם הקוד הקבוע והמזהה שלהן הוא iso המהווה קידומת לסדרה ארוכה של תקנים בתחומים מגוונים. תקנים נועדו כדי לקבוע כללים אחידים להתנהלות תקינה בתוך גופים עסקים וחברות שמגישים שירות לציבור ולאדם הפרטי קשה לזהות בכוחות עצמו את רמת התקינות שלהם. בתחום המזון קיים אכן תקן iso ספציפי שמיועד להבטיח לנו את בטיחות המזון, אבל אין ספק שגם אם פחות שמעתם עליו משמש fssc 22000 תקן כתקן מוכר לא פחות ואולי אף יותר, בתחום הזה. מכון התקנים fssc הוא מכון שעוסק באופן מיוחד בתחום בטיחות המזון בעולם, ומתוך כך נולד התקן שלו המבוסס על תקן 22000 של ISO אבל שונה ממנו. מ.ר בטיחות מזון מכירים לעומק את תווי התקנים ואת הדרך לזכות בהם ומלווים עסקים חברות ומפעלים לאורך התהליך בייעוץ, תכנון והדרכה צמודה.

    fssc 22000 תקן

    מהו fssc 22000 תקן ומה הוא כולל

    באופן כללי מדובר בתקן שמחייב את החברה או העסק להיצמד לכללים ונהלים שנקבעו כבטוחים לעבודה שוטפת במטבח. הנקודה המרכזית שחשובה בהגדרות fssc 22000 תקן לבתי עסק שעוסקים במזון, היא רמת הבטיחות שלו, אין לכך קשר ישיר לאיכות מערכת הניהול של העסק, אבל באופן עקיף גם אלו נכללים בתקן שכן כאשר הניהול מדויק ומקצועי יש פחות סיכוי לאי סדרים, חוסר מידע וטעויות. לכן, ניתן להסתכל על fssc 22000 תקן מעמיק שנוגע בכל סעיף מהפעילות השוטפת בחברה או בעסק. איך מתמודדים עם זה? פשוט עושים עבודה איטית ורצינית ומטמיעים בצוות, במבנה ובעבודה את כל השינויים הנדרשים כדי לזכות באישור הנכסף לכך שאתם עסק תקני שעובד באופן בטוח והצרכנים שלכם יכולים לחוש בטוחים. אתם תקבלו את הגנת מכון התקנים כל עוד תוכיחו שעמדתם בהוראותיהם.

    אז למה זה מסובך

    המציאות מוכיחה כי לא מעט עסקים שעשו עבודה רצינית והשקיעו מאמצים מרובים להיות ראויים לתו התקן לא זכו בו בביקורות ובמבחנים, בגלל טעויות קטנות, חוסר ידע מדויק וחוסר הבנה מלאה. רק יועץ בטיחות מזון מקצועי שמכיר לעומק את התקנים יוכל להעניק הנחיה מקצועית וליווי מלא עד למטרה. מתעניינים? השאירו פרטים ונחזור אליכם.

     

     

    מ.ר שירותי ייעוץ איכות ובטיחות מזון

    השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

      קידום ומיתוג קידום ומיתוג
      דילוג לתוכן