ניהול בטיחות מזון שמבטיח איכות ובריאות
בטיחות מזון הוא תחום תקן חשוב ביותר אם לא אחד החיוניים ביותר בעולם. אם בימי עבר כל אדם או לכל הפחות כל בית אב הכין בכוחות עצמו את המזון שאותו הוא צורך, החל מרגע גידול הירקות, עבור דרך הקטיפה, הלאה לאיכות תהליך השמירה על חומרי הגלם וכמובן אופן ההכנה המעשית של המזון אותו אכלו בסופו של תהליך ארוך כל כך, היום המזון שלנו עובר אין סוף ידיים וזה אומר- חלוקת אחריות שעלולה לגרום למצב בו אף אחד אינו באמת אחראי על כך שהמזון שאנחנו צורכים הוא בריא או חמור מכך- אינו מסוכן. אם עבור אנשים בריאים וחסונים לא תמיד מדובר בבעיות משמעותיות ביותר, הרי שעבר ילדים, נשים בהריון, או אוכלוסיות שונות שנמצאות בסיכון כמו מדוכאי חיסון ועוד, מדובר בסכנת חיים של ממש. מ. ר בטיחות מזון כאן כדי לעזור לכם להבטיח לעצמכם, ללקוחות ולמדינה- שאתם לוקחים אחריות מלאה על המזון שאתם משווקים הלאה בשרשרת.
למה בטיחות מזון הפכה לתקן דרמטי והכרחי
המציאות בה מסעדה עלולה לגרום לאסון בגלל אי אחריות מספקת, במזיד או בשוגג, עלולה להפוך לעול של ממש עבור נותני שירות בתחום האוכל שיש להם אחריות אנושיות ואכפתיות ללקוחותיהם ולאדם באשר הוא, אבל עלולה להיות גורם זניח ובלתי נחשב עבור אנשי מקצוע ונותני שירות ששמים בראש מעייניהם את עצמם ופחות את התוצאות של הרווחים שהם מנסים לגרוף ללא הרף. מי שלקח איפה את האחריות לכך הוא משרד הבריאות קודם כל, שרואה בתחום בטיחות מזון אחד מתפקידיו החשובים ובצדק, שכן קל יותר למנוע בעיות בריאותיות חמורות כמו הרעלות גורפות ודומיהן, מאשר לעצור אותם לאחר שהרכבת יצאה מהתחנה, ובמקביל- קמו תווי תקן בינלאומיים ייחודיים למטרת הבטחת בטיחות המזון.
מה זה אומר
בטיחות מזון כוללת ענפים רבים שקשורים בהיבטים השונים של בטיחות המזון שנצרך על ידי הלקוח. הן מבחינת תהליך הכנה נאות ובטיחותי, הן מבחינת מוצרי גלם רעילים, מסרטנים וכו', והן מבחינת בדיקת אלרגנים שעלולים להיות מסכני חיים עבור חלק מן האוכלוסייה. רוצים לדבר איתנו על העסק שלכם? כאן בשבילכם!