מ.ר שירותי ייעוץ איכות ובטיחות מזון

    ISO 9001:2015

    ISO 9001:2015 תקן ניהול איכות

    תו תקן בינלאומי שמוגדר על ידי ארגון התקינה הבינלאומי (International Organization for Standardization) כחלק מסדרת ISO 9000 העוסק בהגדרת דרישות למערכת ניהול איכות.

    התו כולל בתוכו את כל מחזור חיי המוצר והינו תו תקן בסיסי להגדרת מערכת הבטחת איכות חיצונית והוא מהווה במקרים רבים כתנאי סף להתקשרות בין גופים ממשלתיים שונים, ספקים וקבלני משנה, עבודה מול משרד הביטחון.
    ארגונים העומדים בתקן יכולים להתגאות בכך שהמוצרים שלהם עומדים באופן עקבי בסטנדרט הנדרש על ידי החוק והלקוחות, תמיד שואפים להשתפר, מפיקים לקחים, יודעים לתת מענה לכל סיכון שמתגלה ולנצל הזדמנויות הנקראות בדרכם תוך מתן דגש על שביעות רצון לקוחותיהם.

     

    ISO 9001:2015 – העקרונות המנחים את מערכת הבטחת איכות ה- ISO 9001:2015 מאוגדים כקובץ נהלים ע"י הארגון

    הנהלים בנויים עפ"י שיטה PDCA (תיכנון-עשייה-בחינה-פעולה) מעגלית הנותנת דגש על ניתוח סיכונים ונדרשים לכלול בתוכם:

    • מדריך איכות – כולל בתוכו תחום ההתמחות של הארגון, מחזיקי עניין, צרכיהם וציפיותיהם מהארגון, דרישות החוק הישימות למוצר, התיעוד והעקרונות המנחים של הבטחת האיכות בארגון וניתוח סיכונים והזדמנויות.
    • נוהל מנהיגות – הכולל בתוכו את המבנה הארגוני וחלוקת התפקידים של חברי הארגון, מחויבות הארגון כלפי העובדים והלקוחות להבטחת הבטיחות והאיכות מוצרי הארגון.
    • תכנון וניהול סיכונים – מגדיר את הסיכונים ומאגד אותם לטבלת מעקב המאפשרת מעקב, ניתוח ותכנון דרכי פעולה להתגבר עליהם.
    • משאבים ותמיכה – ניהול המשאבים בארגון הן משאבי אנוש והן משאבי תשתיות ומיכון הדרושים להטמעת ותחזוקת מערכת ניהול האיכות ובטיחות המזון והאפקטיביות שלה, וכן לצורך עמידה בדרישות חוק ורגולציות ודרישות לקוחות.
    • שליטה במידע מתועד – הגדרת המסמכים המבוקרים במפעל, קביעת שיטה לבקרה, שינוי והפצה של מסמכים מבוקרים כלליים. וכן לקבוע תחומי ידע עיקריים בארגון להם תיקבע שיטה לתיעוד ושימור.
    • אספקת שירותים ומוצרים – הגדרת התהליכים הדרושים למימוש המוצר: התקשרות עם לקוח, תהליכי ייצור ואספקה והבקרות תהליכי מימוש המוצר, על מנת להבטיח את תאמתם לדרישות.
    • הערכת ביצועים – לקבוע מנגנוני בקרה לבחינה מתמדת של ביצועי מערכת האיכות וביצועי תהליכי מימוש המוצר ותהליכי עבודה תומכים.
    • אי התאמה ופעולה מתקנת – קביעת שיטה והאחריות לביצוע פעולות מתקנות שתטפל בשורש הבעיה על מנת לצמצם התקלות ומניעת אי התאמות בעתיד.

     

    ISO 9001:2015 – כיצד ניתן לקבל תקן זה?

    קבלת מותנית בהזמנת סוקר למבדק הסמכה ע"י חברת צד שלישי בלתי תלויה במטרה לאמת כי הארגון עומד בדרישות התקן ומקיים אותם באופן סדיר.
    כדי להבטיח הטמעת דרישות התקן בהתאם לצורכי הארגון שלך מומלץ בלהיעזר בצוות המומחים המנוסה שלנו על מנת שתתאפשר קבלת התקן בצורה יעילה ומהירה ככל שניתן.

     

    השירות שאנו מעניקים לעסקים בשלבי הכנה תקן  ISO 9001:2015 כולל:

    • תכנון עסק חדש או התאמת מבנה קיים לתנאי ייצור נאותים
    • הטמעת נהלי עבודה ונהלי בטיחות
    • הטמעת מערך ניתוח סיכונים וזיהוי הזדמנויות
    • ייעוץ ברכישת מערכות, ציוד ושירותים נלווים
    • תיאום פעילות מול ארגון ההסמכה לתקנים כגון הגשת בקשה לתקן, הכנה לביקורת ועוד.

    עבודה עם המומחים שלנו מבטיחה לך לא רק את התקן המיוחל בסוף התהליך אלא תהליך פשוט וקצר יחסית, תוך חיסכון במשאבים מיותרים. זאת בזכות העובדה שאנו מרכזים את כל הנושאים הרלוונטיים תחת קורת גג אחת.

    מ.ר שירותי ייעוץ איכות ובטיחות מזון

    השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

      קידום ומיתוג קידום ומיתוג
      דילוג לתוכן